top of page

Wie ben ik?

 

Na jaren gewerkt te hebben als Olympische coach en bondscoach in de atletiek, heb ik ervaren hoe belangrijk het is om een gezond en fit lichaam te hebben om optimaal te kunnen presteren. 

In deze periode raakte ik geïnteresseerd in voeding, niet de standaard schijf van vijf, maar voeding als geneeskunde.

 

Naast mijn sportopleiding en medische basis kennis heb ik de orthomoleculaire opleiding gedaan en begeleid ik nu niet alleen sporters en topsporters,  maar ook cliënten met gezondheidsklachten.

Marita Swart

There is no diet that will do what healthy eating does

Opleidingen

 

Orthomoleculair therapeut volgens

de Klinische Psycho Neuro Immunologie

Natura Foundation

 

De basis opleiding tot orthomoleculair therapeut.

Voeding en voedings-supplementen als interventies ter verbetering van biochemische evenwichten van het lichaam vanuit evolutionaire ontwikkeling van de mens.

Psycho Neuro Endocrinologie en Immunologie basis

Cellcare Academie

Leren van basisprincipes van het werken en denken als een gezondheids-wetenschapper en leer patronen herkennen voordat gezondheidsklachten ontstaan.

Psycho Neuro Endocrinologie en Immunologie Advanced

Cellcare Academie

Leren denken binnen de  PNEI denk- en werkmodellen, patroonherkenning, oorzakelijke verbanden, werkings-mechanismen en herstellen of optimaliseren van fysiologische processen.

 

Met oog voor een veranderend zorglandschap wordt een belangrijk fundament gevonden in de interactie tussen genetische aanleg (DNA en nutrigenomics) en omgevingsfactoren (epigenetica en methylering).

 

Een ander fundament binnen PNEI-modellen is de functionaliteit van neurotransmitters, immers deze interne communicatie tussen diverse lichaamssystemen een hoge prioriteit heeft bij het herstellen en behouden van gezondheid.

bottom of page