top of page

Neurotransmitter

De Neuro4profiel vragenlijst geeft inzicht in de balans van de 4 belangrijkste boodschapperstoffen van onze hersenen en zenuwstelsel.

Een goede werking van de neurotransmitters Dopamine, Acetylcholine, GABA en Serotonine is  belangrijk  voor een goede celcommunicatie, de werking van de hersenen en het zenuwstelsel.

 

Neurotransmitters zijn ook nodig voor de besturing van het immuunsysteem, het gedrag,  invloed op emoties, gevoelens en gedachten en voor een optimale werking van de darmen. Bij een goede balans  voel je je goed en kom je tot optimale prestaties.

 

Een verstoorde werking van de neurotransmitters leidt tot klachten zoals geen energie hebben, slapeloosheid, depressieve gevoelens, vermoeidheid, darmklachten, huidklachten, ontstekingen, allergieën e.d. Het herstelvermogen is vertraagd.

Your brain is your garden. If you feed it - it will grow, if you nurture it - it will thrive, if it thrives - so will you (mind, body and spirit).

Neuro4profiel  

Het neurotransmitteradvies bestaat uit een Neuro4profiel vragenlijst. Deze geeft inzicht in de balans van de 4 belangrijkste boodschapperstoffen van onze hersenen en zenuwstelsel. 

Inzicht in de verstoringen of disbalans van de neurotransmitters is de sleutel tot herstel.

Het advies op maat omvat 3 pijlers:

  • Voedingsadvies

  • Voedingssupplementen van kruiden en vitamines / mineralen

  • Bewegings- en leefstijl advies 

bottom of page