top of page

Orthomoleculaire therapie

 

Met orthomoleculaire therapie kunnen veel ziekteprocessen positief worden bestreden. De therapie zorgt ervoor dat de lichaamscellen (onze bouwstenen) optimale hoeveelheden vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen tot zich nemen.

De juiste bouwstenen om optimaal te functioneren

Om optimaal te functioneren is het enorm belangrijk dat het lichaam de juiste bouwstenen binnenkrijgt. Deze bouwstenen zijn vitaminen en mineralen, maar ook de koolhydraten, eiwitten en vetten. Bovendien moeten deze bouwstenen goed worden opgenomen en ingezet worden door het lichaam.

The doctor of the future will no longer treat the human frame with drugs, but rather will cure and prevent disease with nutrition
 - Thomas Edison-

 

Het begint in de darmen

Voor veel mensen begint het probleem in de darmen. Door medicijnen, lichaamsvreemde voedingsstoffen zoals junkfood, maar ook overeten en stress, worden bepaalde stoffen niet goed opgenomen. Hierdoor ontstaan tekorten die op termijn een beginstadium zijn van ziektes zoals diabetisch type 2, reumaklachten, allergieën, fibromyalgie,   huidproblemen, darmklachten of burn out. 

Een advies op maat

Het toegepaste voedings- en bewegingsadvies en de behandeling met behulp van voedingssupplementen wordt speciaal op jou afgestemd.  

bottom of page